5 Nödvändiga att veta fakta om kortlösa ATM-transaktioner

För att rapportera faktiskt, låt oss notera att det inte fanns några rundabord på rummet under diskussionsdiskussionen för Cardless Transactions förra veckan vid ATMIA US-konferensen i Orlando.

Det fanns dock massor av bra diskussioner tack vare tankeväckande frågor om kortlösa transaktioner från Donna Embry från Payment Alliance International och informerade svar från ett komplett komplement av välbevarade betalningssäljare.


Här är höjdpunkter från 1 timmars session, redigerad för längd:

Kommer kortlösa transaktioner vara lika svåra och dyra att implementera som chipstandarden?

Carol Specogna: Tja, för att vi förmodligen aldrig skulle ha gått EMV-vägen. … Säger bara. Vad [Fiserv har] gjort är verkligen att försöka utnyttja det som finns idag.

Så, ja, du behöver göra några programvaruändringar ... men det är mycket lättare eftersom transaktionerna kommer att se ut som vanliga gamla nätverkstransaktioner. Det kommer bara att bli en standard återkallelse. Våra specifikationer på den förvärvande sidan är en halv sida lång. Det är inget som det var för EMV.

Douglas Asad: EMV behövde ske för säkerhetsändamål eftersom USA var den svaga länken i kedjan när det gäller bedrägerier som kommer till USA. ... Men på baksidan av det är det en av de få situationer jag har sett där du lagt till en ny teknik som faktiskt gjorde användarupplevelsen värre.

Kortlösa pengar är utformade för att vara användarvänliga. Det är utformat för att förbättra upplevelsen. Vi måste alla hålla i säkerhet när vi gör det, och det måste först och främst vara, men kortlösa pengar ska gratulera användare, medan EMV, till Joe Smith, vet inte varför han använder EMV, han bara vet att det tar längre tid. ... Kortlösa pengar finns för att göra upplevelsen bättre.


Hur kan kortlösa transaktioner hjälpa IADs att minimera deras ansvarsförskjutningsrisk?

Daniel Goodman: Det är definitivt en viktig del av vad vi tänker på när vi närmar oss denna marknad. Med kontaktlös NFC är det EMV-liknande genom att det håller ansvaret med emittenten. När vi tittar på andra former, så planerar vi att börja som vi kommer.

Vi vet att för att uppmuntra alla ni att driva bankomaterna - varför skulle du börja med en produkt som du ska ha ansvar för? Så det är definitivt hur vi närmar oss det. Några nya typer av kortlösa användarupplevelser och ny teknik, vi förväntar oss att genomföra det utan att ansvaret övergår till operatören.


Ska kortlösa lösningar verkligen ge ytterligare säkerhet för kontoinnehavaren?

Sam Kamel: I mobilutrymmet, mellan enhetens kraft och alla datapunkter som omger det - biometrisk, geolocation och andra saker - skapar det verkligen en mer säker och säker miljö om du tänker på det.

Ditt kort är inte på telefonen, du har tokenering ... så från en antagande synvinkel, från konsumentens eller försäljarens eller operatörens synvinkel verkar det vara mycket säkrare.

Lyle Elias: Begreppet multimodal biometri är verkligen, enligt min mening, hur det ska gå. Det är en fråga om hur stor är transaktionen? Hur riskabelt är transaktionen? Det handlar om riskreducering. Dagen för att försöka komma ihåg ditt användarnamn och lösenord - de blir bara helt irrelevanta.


Alla "Pays" använder NFC, men Just Cash använder QR-kod. Varför är det så?

Todd Lawrence: Vad som är annorlunda om ATM-utrymmet är det för NFC och några av de äldre maskinerna kan det potentiellt bli en hårdvarulösning, vilket är dyrt för ATM-operatörer att gå ut och distribuera ... och det lägger inte så mycket till dra nytta.

Vad vi har försökt göra [QR-kodsmodell] använder allt som redan finns där ute som redan fungerar riktigt bra och bara glider i vår funktion som kopplar människor till denna kortlösa miljö.

Carol Specogna: Det måste finnas ett nätverk över hela USA av dessa [detaljhandel] bankomater som deltar där för att vara värde för konsumenten, och vi måste börja med ATM-sidan. Vi började med PAI för att gå ut till finansinstitut och försöka övertyga dem [att få dem ombord] det är en riktigt tuff försäljning. Men för att kunna gå in nu till finansinstituten och säga, "Hej, vi har redan 10 000, vi ska ha 25 000 igång före utgången av 2017" - det är ganska kraftfullt.


Vad är dina tankar om att öka volymen med P2P-transaktioner och belöningar?

Richard Witkowski: I dag om du är i Polen och du köper en Nikon-kamera får du rabatt ... dina val när du går till rabattformuläret på nätet ger du ditt kontonummer och ditt rutningsnummer och vi lägger pengarna in i Ditt konto [eller] ger oss ditt mobilnummer och vi skickar ett SMS-meddelande för att få rabatten direkt [vid en bankomat]. Nittiofem procent av folket väljer mobiltelefonen. ...

Vi har en modell där vi debiterar den person som skickar kontanterna en orderavgift och vi delar tillbaka det med ATM-ägare. Det här handlar om inkrementella intäkter från dig från transaktioner som du inte har sett tidigare.