Hur åtkomstkontroll kommer att ändras 2018

Tillgångskontroll har snabbt utvecklats de senaste åren, och det ser inte ut att sakta ner när som helst snart tack vare mångsidigheten hos den senaste tekniken. Till exempel, med det senaste tillägget av användningen av RFID-teknik i dagens smarta telefoner med hjälp av det gemensamma NFC-teknikprotokollet för Apple Pay®, expanderar Google Wallet ™ och Android Pay ™ till personal och fordonskontroll, och systemintegratorer utnyttjar utrustningens interoperabilitet för att kombinera åtkomstkontroll med säker betalning.

Enligt marknadsundersökningsföretaget IHS Markit, fortsatt tillväxt av tillgångskontroll år 2017, kommer också nya applikationer att få dragkraft, som biometri och mobiluppgifter. Exempel på detta är bland annat användarkontrollsignaler som används för betalning i cafeterier eller automater, och även mobiltelefoner kan ge behörighetsuppgifter för säker åtkomst eller betalning med NFC-teknik. Faktum är att alla FEIGs CPR-kortläsare stödjer NFC-teknik för enkel integration med mobilteknik.

Med en RFID-läsare och en kontaktlös betalningsmodul, som cVEND, kan RFID integreras med åtkomstkontroll i betalda parkeringsplatser eller hotellparkeringsgarage för enklare drift genom driftskompatibilitet. TIBA Parking har just gjort det med hjälp av FEIG-utrustning på ett antal parkeringsplatser för hotell för snabb och enkel, obemannad entré och utresa.

Eftersom passiva UHF RFID-läsare förlänger sitt sortiment, och taggkostnaderna släpps, används tekniken också för att möjliggöra åtkomstkontroll för auktoriserade fordon. Nu går flera gateda samhällen, lager och kontor parkeringsplatser genom att använda fordonsaccesshantering med hjälp av långdistans RFID-läsare, till exempel CREATOR'S CRT-541 som fungerar som ett kortläsare åtkomstkontrollsystem.

Vi har kommit långt från de dagar då säkerställande av tillgång till platser och saker krävde mycket tid och arbetskraft. Med RFIDs lätthet och funktionalitet kommer accesskontrollsystemen att fortsätta att bli bättre i framtiden ... Och här hos CREATOR fortsätter vi att designa våra RFID-läsare produkter för användning i säkra åtkomstkontroll, identifierings- och betalningssystem.