HUR DU ANVÄNDER RFID-TEKNIK: TYP AV RFID-TEKNIK

Innan du anlitar en konsult eller försöker implementera RFID på egen hand, behöver du viss grundläggande kunskaper om tekniken.

RFID-taggar

RFID- taggar finns i tre konfigurationer:

Passiva taggar har ingen intern strömkälla, men de drar ström från läsaren. Dessa är vanligtvis de billigaste taggarna och är ofta disponibla.

Aktiva taggar innehåller ett batteri som används för överföring och är vanligtvis dyrare men kan ofta återanvändas.

Semi-passiv, en hybrid av passiv och aktiv, använd ett batteri för att styra RFID-chipet, men kommunicera med ström från läsaren.

FID-frekvenser

RFID-taggar är också tillgängliga i olika frekvenser. Dessa inkluderar lågfrekvens (LF), högfrekvent (HF), ultrahög frekvens (UHF) och ultrabrett band (UWB). Vanligtvis erbjuder högre frekvenser mer bandbredd och datautbyte, och ett högre kommunikationsområde, säger Thompson. Sannolikt behöver du UHF, "Supply Chain Frequency", mandat av Wal-Mart, DoD och Sam's Club.

RFID Starter Kit

Så komplicerat som RFID låter, "det är inte trolldom", säger Thompson. Inte heller är det så dyrt som det var för några år sedan när Wal-Mart mandat RFID från 100 av sina större leverantörer. Några leverantörer började initialt, med uppskattningar på upp till 1 miljon dollar för nya RFID-system, men teknikleverantörer svarade snabbt med lättanvända och lägre kostnader "startpaket" och "slap-and-ship" -program, vilket gjorde det möjligt för småföretag att Experimentera med RFID och försök en applikation i taget.

"Många leverantörer av RFID-utrustningar kommer att tillhandahålla startpaket för så lågt som $ 2500, inklusive en läsare och några taggar, säger Thompson. "För 25 000 dollar kommer många implementatörer att tillhandahålla någon form av uttrycklig ROI-bedömning eller fokuserat genomförande, inklusive en eller två läsare, några taggar, installation och support."

Den bästa typen av projekt för ett litet företag till att börja med är ett som är litet, begränsat till en applikation (såsom spårning av tillgångar) och i en "sluten slinga", vilket betyder inom de fyra väggarna i din egendom. Företagen kan alltid expandera applikationerna eller typerna av varor som spåras, och data kan integreras i företagsdatorsystem, men det är viktigt att behärska tekniken i liten skala innan man försöker göra ett större företag, säger experter.