Smarta kort har många applikationer

Smart-kortuppgifter går långt bortom en enkel svepning.

En college campus är ett perfekt exempel för att illustrera hur smarta referenser går långt bortom traditionella ID-kort. Förutom individuell profilinformation kan de ge studenterna säker tillgång till allt från bostadshallar, rekreationsanläggningar och datanät till säkra betalningsmetoder i matställen och automater.

Till exempel i tvättstugan i kollegiet sovsalar, smarta kort eller smarta telefoner kan användas för att automatisera tvättmaskiner och torktumlare, eliminerar behovet av en kassaskåp, ökad bekvämlighet och minskar risken för stöld. Vissa legitimationsalternativ tillåter även att individer använder sina kort för tillgång till akademisk information och personliga dokument.

Låt oss sammanfatta och lista de olika applikationer som säkerhetssköterskan i skonsam campus kan överväga för smart behörighetsimplementering:

Fysisk behörighetsadministration

Administrativ administration

Tilldelade eller tilldelade behörigheter

De-provisioning eller access privilegier återkallas

Uppdelning av arbetsuppgifter

Parkeringstillstånd administration

Fastighetspassad administration

Överensstämmelse / styrning rapportering och revision

Systemfelsökning och underhåll

Larmkorrelation och svar

Nödkommunikation och anmälan

Videoanalysapplikationer (antal personer, beteendespårning etc.)

Identifiering

Tid och närvaro

Logisk åtkomst

Kontroll av leveransutcheckningen

Laddningsprivilegier på olika platser, inklusive cafeteria

Dokumentutskrift

Biometrisk mall lagring

Låt oss inte heller glömma bygghanteringssystemet. Om åtkomstkontrollsystemet konstaterar att någon är i en viss del av byggnaden, kan luftkonditionering och belysning aktiveras. När den personen lämnar, kan antingen åtkomstkontrollen eller videosystemet automatiskt berätta för bygghanteringen att de stänger av systemen. Detta kan spara pengar och resurser, en potentiell grön lösning som skulle vara till hjälp för att möta smarta byggkrav.