ToneTag, en leverantör av Contactless Payment Solutions, mottog $ 1,3 miljoner i Venture Capital

Enligt utländska mediekällor förstår ostrich venture media att ToneTag, en leverantör av kontaktlös betalningslösningar, meddelade att den har erhållit $ 1,3 miljoner riskkapitalinvesteringar från Tropical Star Limited.


Hittills har bolagets totala finansiering överskridit 2,3 miljoner amerikanska dollar.


Ostrich Venture Media lärde sig också att ToneTag fokuserar på kontaktlös mobil betalningsteknik och fokuserar på NFC- och QR-kodsteknik. För att förbättra sin tjänst har ToneTag samarbetat med ett antal lokala banker och digitala plånboksföretag för att möjliggöra transaktioner via mobiltelefoner, POS-maskiner, kortläsare och andra icke-anslutna enheter.


Under startfasen fann företaget dock att QR-kodsökning misslyckades med en mycket hög hastighet på 40%, så de ansåg att det skulle vara effektivare att använda icke-släppteknik.


Användare kan nu använda ToneTag-tekniken för att ta ut pengar från bankautomater och ha friheten att välja bland en mängd olika transaktionskanaler, t.ex. digitala plånböcker eller mobilappar, och det viktigaste är att det bara tar tre sekunder att utföra överföringstransaktioner.


Det rapporteras att ToneTags verksamhet har täckt mer än 250 000 köpmän som inte är anslutna, och från och med november 2016 har plattformen tillgång till mer än 18 miljoner konsumentenheter.