VISA lanserar kontaktlös betalning i Marocko

Visa meddelade att dess marockanska kortinnehavare nu kan njuta av kontaktfria betalningar .

Innehavare av ett kontaktfritt Visa-kort kommer nu att kunna betala för sina inköp genom att helt enkelt knacka på sitt kontaktfria Visa-kort eller betalningsaktiverade enheter i kassan, som för närvarande installeras på olika försäljningsställen.

Det kontaktfria betalningssystemet minskar betalningsprocessen till bara en halv sekund, säger VISA i ett uttalande. Företaget förklarade att för att validera en betalning skulle det räcka för att få ditt Visa-kort närmare fyra centimeter till en kassa.

Den nya tekniken är skyddad av flera lager av säkerhet och eliminerar risken för obehöriga transaktioner, understryker samma källa.

"Kontaktlös teknik blir alltmer utbredd runt om i världen och, som ledande inom elektronisk betalning, strävar vi efter att tillhandahålla den senaste digitala betaltekniken", säger Sami Romdhane, General Manager på Visa International Marocko.

Visa's Tap and Pay-system erbjuder stora fördelar för både handlare och kunder, vilket möjliggör fler transaktioner över betydligt kortare tidsperioder. "Det ger också konsumenterna en helt säker och transparent betalningsupplevelse," tillade Romdhane.

"Det marockanska interbankcentret (CMI) stöder fullt ut antagandet av kontaktlös betalning i Marocko. Vi har redan mer än 13 000 terminaler utrustade med detta system, inklusive köpcentra, alla BIM-butiker och de flesta CMI-affilierade köpmän som säljer små varor eller tjänster, säger Mikael Naciri, chef för CMI.

"Planen är att vi i slutet av 2018 vill att systemet ska nå 20 000 terminaler," fortsatte han.