VAD ÄR EN SMART CARD READER & TERMINAL

Smart-kortläsare , även känd som smart card-terminal, till exempel försäljnings terminal, kreditkortsterminal, det är en enhet som kan användas med smarta kort för att erhålla kortinformation och utföra en transaktion.

Typ av smartkortläsare

Beroende på vilka typer av smartkort kan smartkortläsare delas in i kontakt, kontaktlös, dubbelgränssnittskortläsare.

Gränssnitt

Vanligen kopplar en läsare till en dator för de flesta av dess krav på bearbetning. De viktigaste kommunikationsmedlen med en USB-port, smartkortläsare med RS232-gränssnitt har fortfarande ett visst antal användare.

Kontakt & kontaktlös smartkortläsare

Kontaktläsaren följde i grund och botten ISO7816 internationell standard och den kontaktfria kortläsaren följde ISO14443 gränssnittsstandard.

Kontakta

Kontaktens smarta kortläsare kräver en fysisk anslutning med korten, t.ex. att sätta in kortet i läsaren. Det finns många program som använder denna vanliga läsartyp, t.ex. ATM, ID och Stored Value. Det finns två huvudfunktioner av denna typ av läsare: en är säker på grund av sin kort-till-läsarkommunikation, den ofta stödda standarden av denna typ är ISO 7818 T = 0; Den andra fördelen är snabbhet, vissa kan vara upp till 848kbps, till exempel denna Smart Card Reader CREATOR CRT-288-K.

无标题_00094-副本.jpg