VAD ÄR RFID ANVÄNDT FÖR I DAG

RFID-tekniken utvecklas mycket snabbt de senaste åren. Det är en ny teknik som använder radiofrekvenssignaler automatiskt måligenkänning och tillgång till relevant information. RFID-tagg integrerad pulsgivare är liten, så att människor kan bära. Genom att aktivera en passiv standby för att minska strömförbrukningen och använda en slitsad ALOHA-metod för koddelning med flera åtkomst för att undvika kollisioner, räddar den i slutändan det interaktiva svaret på jordbävningen, vilket förbättrar effektiviteten av sökning och räddning.

Användning av RFID-teknik

Traditionellt använder vi RFID för att identifiera theanimal och bilar. I internetåldern har RFID använts inom många områden inom logistik och försörjning, tillverkning och montering, hantering av flygbagage, post / express paketbehandling, dokumentspårning / bibliotekshantering.

Framtida RFID-applikationer kommer att bli alltmer utbredd. Det kommer att finnas ett ökande antal företag, regeringar och organisationer som söker tekniken för att spåra och identifiera fastigheten, utrustningen, produkterna och produkterna, inte bara från mat, läkemedel till bilprodukter, utan även från gården eller tillverkaren till konsumenten och användningen . På samma sätt är placering och underhåll av stora projekt särskilt viktiga, till exempel transport och offentliga anläggningar. Nästa kommer att visas fler RFID-lösningar för att tillhandahålla revisionsspår för de olika områdena.